Table of Contents
Echter, wat deze termen precies betekenen, kan variëren per fabrikant. Wat de ene fabrikant als medium beschouwt, kan bij een andere fabrikant als hard worden bestempeld. Daarom is het essentieel om matrassen persoonlijk uit te proberen en te ervaren hoe ze voor u aanvoelen. Een matras die te zacht is, biedt wellicht onvoldoende ondersteuning.
Aan de andere kant kan een te hard matras ook problematisch zijn. Het kan oncomfortabel zijn en drukpunten creëren die uw slaap verstoren. Het vinden van een matras met de juiste hardheid is daarom essentieel voor een goede nachtrust. Uw lichaamsgewicht speelt ook een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste hardheid matras.
Dit betekent dat een steviger matras vaak beter geschikt is voor mensen met een hoger lichaamsgewicht, omdat het meer ondersteuning biedt. Mensen die minder wegen, hebben vaak voldoende aan een zachter matras, dat zich beter aan hun lichtere lichaamsbouw aanpast. Naast matrassen met een uniforme hardheid zijn er ook steeds meer matrassen verkrijgbaar die uit verschillende zones bestaan, met variërende hardheid per zone.
Bijvoorbeeld, het schoudergebied kan zachter zijn om druk te verlichten, terwijl het heupgebied steviger is voor extra ondersteuning. Dit zorgt voor een betere uitlijning van de wervelkolom en kan bijdragen aan een comfortabelere en gezonde nachtrust. Omdat er geen eenduidige normen zijn voor de hardheid van matrassen, is het belangrijk om verschillende matrassen uit te proberen voordat u een definitieve keuze maakt.
De hardheid van een matras is een persoonlijke keuze die invloed heeft op uw slaapkwaliteit. Het is belangrijk om matrassen zelf te proberen en rekening te houden met uw lichaamsgewicht en voorkeuren. Door aandacht te besteden aan de hardheid matras en eventueel te kiezen voor een matras met verschillende zones, kunt u de juiste ondersteuning vinden en genieten van een optimale nachtrust.
Er bestaan heel wat soorten matrassen, gemaakt van verschillende materialen en met een verschillende hardheid. De drie belangrijkste materialen die in matrassen worden gebruikt, zijn veren, latex en polyurethaanschuim. Ontdek hier hun voor- en nadelen. zijn echte klassiekers. Ze zijn tegelijk . De veren maken een mogelijk. Deze matrassen zijn dus bijzonder geschikt voor of in warmere gebieden wonen.
Als de dikte van deze schuimlagen 50 % of meer van de totale dikte van de matras is, gebruiken we soms de term . elke veer zit in een zakje van textiel ("pocket") die in rijen worden aangebracht en onderling losjes verbonden - lattenbodem 180x200. Dit voorkomt dat de veren langs elkaar schuren en gaan piepen
: deze zijn biconisch, in de vorm van twee boven elkaar geplaatste kegels zoals een zandloper. Daardoor kunnen de veren stabiel op en neer bewegen, zonder zijwaartse beweging zoals bij de klassieke pocketveren. Ze dempen minder goed trillingen. : deze veren (afkorting van het Duits "Leicht Federn Kern") zijn vergelijkbaar met matrassen met Bonnell-veren, maar kleiner en verschillend van vorm (met open uiteinden).
: in plaats van afzonderlijke veren wordt er slechts 1 lange draad, de zogenaamde eindeloze of continuveer, gebruikt waarmee dan een volledige verende structuur wordt gevormd. Het idee is dat de druk zo niet terechtkomt op slechts enkele veren, maar verdeeld wordt over de hele matras. kunnen verschillen in densiteit, stevigheid, elasticiteit en doorlaatbaarheid.
Matrassen in bevatten schuim met kleine cellen omgeven door luchtbellen. Afhankelijk van het formaat van de cellen en de dichtheid van de celstructuur is de matras harder of zachter. Vanaf 35 kg/m³ (PU HR 35) spreekt men van HR (High Resilient) schuim, ook genoemd. Polyurethaanschuim met lage dichtheid vervormt minder bij weinig druk en voelt voor de meeste mensen aan.
Een matras in dit schuim is meestal wel goed . Matrassen met densiteit onder 35 kg/m³ zijn enkel geschikt voor een . Polyurethaanschuim met dichtheid biedt tal van voordelen: meer geleidelijke weerstand, betere ondersteuning en een langere levensduur. Matrassen in dit soort schuim voeren vocht echter minder goed af. Matrassen met vormen het topgamma onder de schuimmatrassen.
Als je schuim met sterk visco-effect platduwt, zie je het nadien langzaam terug zijn vorm aannemen. Op dit soort schuim lig je . Met één belangrijk nadeel moet je wel rekening houden: de gevoeligheid voor de . In koude omstandigheden is de matras harder, als ze door de lichaamstemperatuur wordt verwarmd, wordt ze zachter.
Er bestaan ook matrassen in , met een gesloten celstructuur. lattenbodem 180x200. Het is het goedkoopste type van matras, vaak gebruikt als instapmodel of reservematras. Ze zijn . Dit zijn ook schuimmatrassen, maar op basis van . Latex is oorspronkelijk een natuurlijke emulsie afkomstig van de rubberboom. Er bestaat , die is
Synthetische latex bevat dikwijls ook een bepaald percentage natuurlijke latex. Hoeveel latex zit er nu in een matras met latex als hoofdbestanddeel? Dat is niet altijd duidelijk op basis van de benaming. : de matras bestaat voor minstens 60 % van de dikte uit latex. Vermelding van de andere bestanddelen van de matras is verplicht.
De andere bestanddelen moeten worden aangegeven. : de matras bestaat uit andere materialen, enkel de buitenbekleding is van latex. Latexmatrassen zijn veelal , maar ze zijn toch voldoende soepel om zich aan te passen aan de vorm van het lichaam. Ze verdelen het gewicht zo op een egale manier. Matrassen met latex zijn geschikt voor mensen die .
Geplaatst door Wat is belangrijk om te weten als u een nieuw bed gaat kopen? Een bed moet natuurlijk vooral lekker liggen. Dit wordt voornamelijk bereikt door een matras. Het belangrijkste is dus het matras en niet de esthetische eigenschappen van het ledikant. Een bed bestaat uit een matras, een ledikant (ook wel bedombouw, of bedbak genoemd) en een bedbodem.
Een boxspring is meestal zacht omdat het uit meerdere matrassen bestaat. Een ledikant is een bedombouw bestaande uit een omlijsting die meestal van hout gemaakt is. Bij het kopen van een nieuw bed zou u op de volgende zaken kunnen letten; Uw lengte is belangrijk voor de maat van uw bed.
U moet er rekening mee houden dat u een ongeveer 20 cm langer bed nodig heeft dan uw eigen lengte. Uw gewicht is belangrijk voor de juiste hardheid van uw matras. Bent u licht, bijvoorbeeld onder de 60 kg, dan is Soft de beste keuze. Weegt u tussen de 60 en 90 kg dan zal Medium waarschijnlijk het beste zijn en weegt u boven de 90 kg dan is firm waarschijnlijk beter.
De boven genoemde gewichten en hardheden zijn niet per se een vereiste, maar gebruik het als maatstaaf. Ook uw postuur speelt mee bij het bepalen van de breedte van uw bed. Heeft u een normaal postuur, dan is de standaard-maat van 80 cm meestal voldoende. Bent u breed gebouwd, dan zal een matras van 90 cm of zelfs 100cm breed beter bevallen.
Bent u allergisch voor huisstofmijt of stof? Dan kunt u op het beste bij een nieuw bed op certificaten en/of labels letten. Er zijn een aantal certificaten die garanderen dat het matras vrij is van schadelijke stoffen en antiallergisch is (lattenbodem 120x200). Een goed bed kan er echt voor zorgen dat klachten zoals rugpijn, schouderpijn, nekpijn en heuppijn afnemen of zelfs verdwijnen
Table of Contents
Latest Posts
Welk Hardheid Matras Past Bij Welk Gewicht? - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be
Lattenbodem 90x220 Kopen? - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be
Gewicht En Matras Keuze, Hoe Zit Dat Nou Eigenlijk? - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be
Navigation
Latest Posts
Welk Hardheid Matras Past Bij Welk Gewicht? - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be
Lattenbodem 90x220 Kopen? - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be